Gemeente Utrecht publiceert nu alle strooiroutes

strooiroutes gemeente Utrecht in GemGids

strooiroutes gemeente Utrecht in GemGids


Steeds meer overheidsregistraties komen in open standaarden beschikbaar via de nieuwste GemGids toepassing ObjectDesk. Begin dit jaar publiceerde de gemeente Utrecht al de strooiroutes van alle fietspaden. Dit jaar worden ook de strooiroutes van de wegen en de busbanen meegenomen. Hierdoor is er nu een compleet overzicht van alle strooiroutes in Utrecht. Door nu weer gebruik te maken van ObjectDesk is het grote voordeel dat iedereen die dat wil deze strooiroutes kan opnemen in hun website middels de zogenaamde “embed”. Met deze technologie slaat de gemeente Utrecht de gegevens nu dus zo op dat ze niet alleen bruikbaar zijn in hun eigen site maar voor iedereen die de actuele gegevens van de strooiroutes wil hergebruiken. Hiervoor kan onderstaande code worden gekopieerd en net als bijvoorbeeld een YouTube filmpje in je eigen site worden opgenomen.


Overheidsorganisaties die ook hun strooiroutes op hun website willen ontsluiten en delen met andere organisaties kunnen hiervoor ook gebruik maken van ObjectDesk. De GemGids deelnemers ontwikkelde dit hulpmiddel juist voor dit soort registraties. Overheidsorganisaties kunnen nu snel en éénvoudig dit soort registraties online beheren en via open standaarden ontsluiten en met elkaar en de eindgebruikers delen.

Voor de fietspaden:

<iframe src="http://objectdesk.gemgids.nl/Publication/Embed/126" width="100%" height="500" scrolling="no"></iframe>

Voor de wegen:

<iframe src="http://objectdesk.gemgids.nl/Publication/Embed/127" width="100%" height="500" scrolling="no"></iframe>

Voor de busbanen:

<iframe src="http://objectdesk.gemgids.nl/Publication/Embed/128" width="100%" height="500" scrolling="no"></iframe>

Hieronder is als voorbeeld de strooiroute publicatie van de fietsroutes in de gemeente Utrecht als embed in dit artikel opgenomen:

Over de Auteur
Holger is een man van de praktijk en werkt al vele jaren bij de overheid. Vanuit zijn praktijkervaring op verschillende afdelingen bij gemeenten weet Holger als geen ander de overheids werkprocessen te overzien en slim te stroomlijnen. Met oog voor uitvoerbaarheid ondersteund Holger veel overheidsorganisaties bij de invoering van e-diensten voor de eigen organisatie, ketenpartners maar ook zeker de burgers en bedrijven als klant van de overheid.